Nevis Whisper Match 5-25g 3,90m /1650-390/

Nevis Whisper Match 5-25g 3,90m /1650-390/

  14300 Ft db kosárba rakom

Ismerje meg az úszós horgászatot:A FELFEKTETŐS ÚSZÓZÁS...

Hossz (m): 3,90
Dobósúly(gr): 5-25g
Anyag: karbon
Gyűrű típusa: SIC
Nyélborítás: parafa
Tagok száma (db): 3

Még a profi versenyhorgászok is elégedetten csettintettek, amikor kézbe vették az új whisper szériát. A második megdöbbenés az ára hallatán érte őket. Vékony bottest ,rugalmas akció , nagy erőtartalékok, és minőségi kivitelezés jellemzi baráti árakon. Régóta hiány volt a piacon elérhető árú minőségi match botokból. Ezt a rést sikeresen betömtük, reméljük sok horgász örömére. A bot belsejében kialakított körkörös carbon szerkezet garantálja még a vékony botok esetében is a megfelelő akciót, ugyanakkor növeli a terhelhetőséget és javítja a fárasztási tulajdonságait . Nem spóroltunk a nagykeménységű SIC gyűrűkkel sem amik nagy igénybevételnek vannak kitéve match botoknál. A parafa borítású nyélrész is könnyen kezelhető kézreáálló ,tökéletes egységet alkotnak az orsótartóval együtt .
A könnyeb dobósúlyú kivitel finomabb zsinórókhoz kisebb méretű úszokhoz terveztük míg a Carp Verzióval gyerekjáték a horgászat vastag zsinórokkal nagyobb testű úszókkal is.


A FELFEKTETŐS ÚSZÓZÁS:
E kapásjelző eszköz működésére is igaz, hogy szinte magától értetődő elven alapul, ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy a felfektetős szerelék rendeltetésszerű használata is pofonegyszerű lenne. Ez az úszó kifejezetten érzékeny a beállítási körülményekre, alkalmazási területei és szerelési módja kevés szabadságot hagy annak horgásznak, aki ezzel próbál eredményt elérni. Érdemes ezért az ilyen úszók sajátosságaival és működési elvük részleteivel is megismerkedni
A felfektetős szerelék tipikus nádi pontyozó módszerünk. A többes szám első személy alkalmazása itt valószínűleg jogos, hiszen egyes, mérvadónak tekinthető szakirodalmi források szerint valóban magyar lelemény. Manapság is sokan használják, méghozzá eredménnyel: a módszer létjogosultságához nem férhet kétség.

A felfektetős úszó működési elve szinte magától értetődő

A szerelék működési elve rendkívül egyszerű: a felcsalizott horgot és a zsinórra kerülő súlyt (vagy annak egy részét) a fenéken keresgélő, majd visszabillenő ponty megemeli, ennek következtében az úszóra ható súlyerő csökken, ezzel a jelző (esetleg kissé ki is emelkedve) elveszti egyensúlyi helyzetét, és ? többnyire látványosan ? oldalra hanyatlik. Az elv kísértetiesen hasonlít a feltolós szerelékére, csakhogy míg ott kulcskérdés a stabil, dőlésmentesen feltolható úszó, addig itt éppen a labilis, önmagától még nem, de a hal közreműködésével már eldőlő úszó a jó jelzés záloga.
Eddig tehát a felfektetős rendszernél sem komplikált a dolog. Az optimális működés kapcsán azonban itt is kérdések merül(het)nek fel:

Hol alkalmazható a módszer, mi korlátozza a használatát?
Milyen felépítésű úszó alkalmas a felfektetős módszerhez?
Mikor dőlhet el egy adott úszó?
Mitől függ, hogy az ehhez kiemelendő úszórész mekkora?
Hogyan lehet és meddig érdemes a működéshez szükséges súlyt minimalizálni?
Mi a feltétele, hogy kapáskor az úszó el is dőljön?
A halak minden esetben elfektetik ezt az úszót?
Hogyan befolyásolja a szerelési mód és a szerelék többi része az úszó viselkedését és a módszer használatát?

Az alábbiakban ezekre próbálok ? ábrákra is támaszkodva ? választ adni.

A módszer egyik tipikus alkalmazási területe a gyékényes.

Hol alkalmazható a módszer, mi korlátozza a használatát?
A felfektetős úszót elsősorban sekélyebb helyeken, nyugodt felszínű, nem áramló vízen használhatjuk. Tipikus alkalmazási területe a nádasok, gyékényesek szegélye vagy ezek belső, csendes öblei, tisztásai. A módszer kulcsa ? a megfelelő úszó kiválasztásán és ólmozásán túl ? az ereszték egészen pontos beállítása. A felfektetős úszóhoz gyakran egyetlen ólmot használunk (amit nem méretezhetünk túl az érzékenység megőrzése érdekében), ez pedig mély vízben beállítási problémákat okoz. A mélyebb vizek rendszerint egyben a nyílt vizet is jelentik ? itt már a legkisebb szél is a víz áramlását (és gyenge hullámzást) idézi elő. A kis tömegű ólom már gyenge áramlásban sem tartja meg biztosan egy helyben a csalit, ráadásul a nagy ereszték miatt csúszó elrendezésben szerelt úszóhoz sem illik. Ilyen körülmények között a felfektetős szerelék nem működik megfelelően: a tökéletes jelzéséhez elengedhetetlen pontos eresztékállítás nehezen vagy egyáltalán nem valósítható meg. Könnyen belátható az is, hogy a labilis kapásjelzőként működő felfektetős rendszer hullámzásban sem alkalmazható. Ilyen helyeken vagy helyzetekben célszerű a stabilabb feltolós úszókat használni.

 

Kép megjelenítése nagy méretben

<< vissza <<

Belépés
Felhasználónév
Jelszó
Ha még nem regisztrált:
Elfelejtett jelszó újraküldése
E-mail cím

A kosár üres
Carp Academy Emotion Pro Rod Pod /6109-002/
Régi ár: 43500 Ft
Akciós ár: 26200 Ft

Bojlis botzsák N2 CZ 5974
Ár: 8590 Ft

By Döme Team Feeder Long Cast 5500 /2501-655/
Régi ár: 29740 Ft
Akciós ár: 25040 Ft

Nevis Gotama Feeder 4000 4+1cs /2289-540/
Régi ár: 13650 Ft
Akciós ár: 10999 Ft

Nevis Whisper Match 5-25g 3,90m /1650-390/
Ár: 14300 Ft

Spro Snipe 630 /2227-630/
Régi ár: 13225 Ft
Akciós ár: 8320 Ft

Webdesign

Nevis Whisper Match 5-25g 3,90m /1650-390/